tearsofblue.blogg.se

Mitt liv är inte enkelt, det är ingens egentligen. Min blogg handlar om mitt liv, vad som hände, vart det fört mig idag, vad jag vill gå nu. Allt som jag lever med varje dag, mina oroliga tankar. Ja det mesta som en sådan som jag kanske egentligen borde släppa.

Kärleken är tom

Publicerad 2014-01-22 00:35:07 i Allmänt

Tur i kärlek vet jag att jag aldrig haft, och förväntar la ingen tur i det heller. Men det känns så udda att man endå lyckas få fullträff på sådanna som inte funkar för mig, jo visst vissa av dom är okej människor men det är så mycket i mitt pussel som ska funka. Personen i fråga får inte vara alergisk emot katter bara ett exempel, dessutom är atthration är viktigt för mig att man är atthraherad av personen i frågan.
 Klart man önskar sig den bästa, den eviga illisionen av livet det har vi alla. Kanske inte bra och vara kräsen men samtidigt, den jag väljer är den jag ska leva med livet ut(enligt mig). Vad som händer efter detta val är helt upp till ödet. Men om jag är inte är kräsen vad händer då?, då lyckass man kanske få en kopia av mitt ex. Jag strävar inte efter perfektion hoss killar, men endå vill jag ha en som uppfyller lite krav. Det är så svårt när man vet själv att man inte är en tia, men om jag inte få vara lite kräsen så är jag hellre singel hela livet ut. För att välja första bästa är inte okej, och kräsenheten kanske är just det jag behöver denna gången. Kanske dags och tänkte lite mer på mig i valet jag gör, för den jag väljer ska jag vakna upp med varje dag, den ska jag leva med och dela en stor del av allt det hela med. Jag har ju lite skuldkänslor för att man är kräsen, men samtidigt så säger en annan del bra gjort. Det kanske är på tiden att jag går ut och letar efter min prince charming, men samtidigt så blir jag nog fast under det underbara ek trädet ett tag till. För vem kan motstå en svag bris en varm dag, eller solens sken igenom löven på trädet. Vem kan önska sig annat än stanna tiden för en sekund, och få tid och reflektera över alla val. Men mest av allt vem kan önska mer än att ha rätten att välja det som känns bäst för mig. 
 Så jag blir kvar här ett tag till, och om jag har riktigt tur så kanske prince charming sitter fast i detta trädet. En vacker dag kanske han bara rkar trilla ner, även om jag tvekar själv på den drömmen så har jag gott om tid att fortsätta drömma en stund till. Så du där ute, möt mig under denna eken och låt oss upptäcka det som finns. Låt det lilla av livet upptäcka oss, låt även de högre makterna se vad som ska göras. Så när alla måsten inte finns längre, låt oss då vila under eken och för en gång skull känna oss nöjda med allt och ingenting. 

Självkänsla en omänsklig faktor

Publicerad 2014-01-15 01:33:39 i Allmänt

Min självkänsla har aldrig varit bra av många olika anledningar, en del ligger i mig själv den andra delen i samhället. Klart många av folket i samhället kämpar emot dessa utsatt heter, och en hel del smarta personer sätter ner foten och säger att du är okej som du är. Men många som jag som har lite för mycket kött på benen, mår kanske inte alltid bra just av hur samhället behandlar oss. Som sagt nu säger jag INTE att alla säger detta, jag känner en mängd med folk som säger tvärt emot osv. Men många av samhällets modeller är nästan alltid small eller xsmall osv, och därefter följer kläderna. Jo visst man har ju lite skuld själv i att man inte tränar så ofta eller äter rätt mat, men det är alltid lätt och svara just så. Jag menar grönsaker är dyra idag, godis och chocklad är lite billigare än vad en gurka eller lite lök är. Så har man inte mycket pengar i fickorna så blir det kanske inte det nyttigaste, och det blir ju inte billigare heller för den delen.
Jag har mest svårt och gå ner i vikt tack vare mitt handikapp EDS, Elersh Danlos Syndrom som är ärftligt och är en bindvävsdefekt. Detta har jag nästan vetat hela livet, men aldrig riktigt fått hjälpmedel för det. Varför inte? Jo för det kostar pengar idag, och varken sociala eller något slags företag verkar vilja hjälpa inte alla är så men de flesta jag har stött på. Läser dagligen om folk som går under känslomässigt, känner en del som tagit den svängen. Alla vill ha en bra självkänsla det vill man, men man trycks ständigt ner av allt som är "Normalt" att vara. Väger du för mycket är det onormalt och osexigt, väger du för lite ja då är det totalt osexigt det med. Jag kan förstå att man måste själv försöka med dessa grejer, men vad vissa inte ser är den ständiga kampen för att bli lite mer accepterad. Klart jag har funnit ett bra jobb där alla accepterar mig, har bra vänner och familj som gör det med. Men det är oftast inte det som stör mig, det är mer allt omkring dessa grejer som gör det.
 Ni får säga vad ni vill om samhället, men det är en ständig kamp för mig att hålla huvudet över ytan. Jag tror mycket av min antisociala del, blandannat när jag inte känner folk så bra beror just på vikten och hur jag ser på mig själv. Min spegelbild för mig är hemsk, läskig och till och med förödande för mig, varför jo för att man från start inte fick hjälp med just det självkänslan. Nu menar jag så klart mobbing, skolan och allt där till, mina förälrar uppmuntrade alltid mig till det bästa och det är vad jag siktar på idag. Men om varje skola kunda hyra människor som bryr sig istället, vissa av människorna/lärarna på skolorna har ingen känsla alls. Det är som dom inte orkar med en person som är anorlunda, det är som om man är en i mängden men man suddas ut lite för att man helst inte ska ställa till med problem. Speciellt ofta händer det att lärarna grabbar fel person, istället för att ta tag i personen som orsakar det blir det den som är utsatt som får skiten. Ialafall så var det i mitt fall, men jag antar att inget är anorlunda från då till nu. Jag uppmanar alla runt om mig, alla som läser försök finna de goda bitarna av er. Behöver du gå upp i vikt, ja men bjud över din kompis som vet hur man äter. Behöver du gå ner i vikt, ta hjälp av alla runt om dig ta en promenad runt kvateret eller en motionslinga. Jag menar små saker förändrar på lång sikt, jag är nog som många andra som vill att saker händer på en gång. Men ibland är det bättre att förändringen tar sin tid, och att man får uppleva varenda minut av den. 

Hejdå bloggen

Vintern

Publicerad 2014-01-15 01:13:11 i Allmänt

Så kom snön som man önskade till julen, nu när alla ljus och allt med julen är bortstädet från hem och affärer kommer den vackra snön. Även om jag som så många andra älskar snö på julen, är inte den mjuka kalla snön något problem för mig.
 Man blev lite sur när det kom man vill ju i sitt hjärta ha lite vår, men ush vad fel man kan ha ibland. Jag stog ute idag när det snöade som mest, bara känslan att se på snön medans den sakta faller ner emot marken är lugnande. Visst att sedan traska emot affären i snö är mysigt, men det blev lite mycket tillslut. Som sagt snön kom lite men bara lite oförberett, men endå uppskattad. På något sätt glädjer det mig att se snön på morgonen, det är både ljust och piggt på något sätt. De gråa trista dagarna framför oss ger oss lite mer pigghet av den vita snön, eller ialafall mig. Så får man väll försöka önska sig lite snö till denna jul som ska komma, om det sker vet man ju aldrig. 

Nostalgi trip

Publicerad 2014-01-14 00:16:22 i Allmänt

I helgen fick jag väldans lust att spela ett gammalt N64 spel, är det någon mer som får totala nostalgi trippar bara jag skriver ordet?. Ialafall var det Pokémon snap ett spel som jag bara spelat hoss en kompis som liten, och inte länge heller. Ett helt fantastiskt spel i mitt tycke, och väldigt mycket och göra på det. Dock så är kontrollerna lite konstiga tack vare att jag har det på datorn, fick med  Pokémon stadium ochså en till nostalgi trip.
 
Det kanske är löjligt men det var det här man levde för när man var liten, dagarna när man satt och spelade var rena magin för en. Man blev så farcinerad av den andra världen i spelet, nästan så mycket att man gärna hade bytt det emot livet man lever nu. det är därför jag gärna sitter och spenderar timmar med dessa spelen, för dom får mig att bli si sådär 7 år igen. Jag sitter och skrattar och fnissar åt vissa saker, och grafiken är helt underbar. Visst den kanske inte har något emot till exempel de nya pokémon spelen eller något med högklassig grafik. Men den har något ingen av de slår, det har minnen och framföralt nostalgin. Jag planerar och söka upp lite mer sånna spel man spelade på N64,som Super smash ochså en klassiker eller mario kart. Det finns en massa spel man kan söka upp, och då blir jag nog fast i denna lilla värld för alltid. <3
 
Hejdå bloggen

Tankar

Publicerad 2014-01-10 23:09:37 i Allmänt

det finns en annan sida, det finns någonting jag aldrig ser
men jag vill inte veta vad, för därifrån syns längtan mer.
men om jag tar mig ifrån en sviken dröm och hit igen
så kanske jag kan känna meningen med tystnaden.

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina tankar

har fått lovord och mordhot piska o morot
ångest och oro som jag vore av stål och glas, borde gå men stannar kvar.
jag har lovat och glömt, förlåtit fördömt, försent för å ångra men tid nog
att tänka om och leva med det.

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina tankar

jag saknar det som inte finns och sprider ut mig själv i vinden
bara du kan bära det som gör så ont i mina ögon. vi har något stort
på gång, så länge ingen bryr sig om vilka höjder vi kan nå
på vilken sida som vi står.

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina tankar


Jobb och ett nytt år

Publicerad 2014-01-09 23:38:55 i Allmänt

Kolla vad tiden bara flyger förbi, snart har det redan gått 10 dagar på detta året. Har börjat jobbat denna veckan, och det känns skönt att komma i rutin igen. Ingen kärlek än men året ser redan lovande ut, med tanken om att året började med att peka fingret till exet så är man ganska hoppfull. Inte haft alltför mycket saker för mig, har kommit i kontakt med vissa lite bättre andra försvinner lite mer. Ingen snö än har dock hört om en snö storm, men om nu det blir något med det får man väll se. Har totalt fastnat för ett spel på mobilen som heter Shall we date, en serie spel faktist som jag tycker är väldigt roligt. Det säger sig ganska självt att det är ett tjejigt spel, men endå väldigt underhållande. I spelen säts man i olika sitvationer och får olika val, mycket som riktiga livet fast med en touch av mer kärlek. Jag har tre av spelen i den serien som jag spelar varje dag, Ninja Love, My sweet prince och Ninja Destiny. Jag är helt förälskad i alla personligheter man kan möta, alla val du kan göra och hur det verkligen bygger upp till den punkten av kärlek. Det börjar som alla kärleks historier okänd man möter dig, eller tvärt om och du och denna okända personen tvingas ihop eller håller ihop av någon anledning. Dessa spelen är något extra enligt mig det finns gratis och köp versioner, jag tog gratis versionerna som är lika bra som köp skulle jag gissa på.
 Mitt första spel var Ninja love, där man är en Ninja prinsessa och man får välja en av killarna som ska skydda dig. Så är det med de flesta spel kan man säga, men som sagt dessa karaktärer är snygga och awsome ritade. 
 Valde den jag tyckte verkade bäst, alltid ett gissnings spel vissa av dessa karaktärer är halare än ormar. Dessutom valde jag honom för att jag diggar karaktärer med vitt hår, har jag alltid gjort. Som tur va så var han en av dom som var seriös om sitt jobb i spelet.
 Nästa spel var My sweet Prince, ett älskvärt spel. Du kommer till ett land(jag gissar på egyptien), där så finner du ett armband som ligger på marken och anklagas för att stulit det. Som tur är så är kungen en resonable man och hänvisar till en legend, att den som finner armbandet ska få välja nästa kung åt landet. Hans fem söner introduceras och du får välja en av dom, som i dom andra spelen du har inte en suck och se hur någon av dom är. Jag valde den här personen.
 Han var nog mer anorlunda än vad jag trodde, han var mycket värre än bilden visade. Men nu emot slutet av kapitel 10 så verkar han mjuknat upp lite mer, men i början var han banneme inte rolig alltså. Vädligt självisk människa. 
Sista spelet var.
 
Ninja destiny var det sista det tar alltid fyra timmar innan man får en energi, och då valde jag att ha detta ochså så kanske man har energi till det ena spelet när det andra inte funkar. Jag valde Sohma där, mest för att han verkade vettigast av någon anledning, men men ännu en gång hade jag tur.

Men det var allt för denna gången // Hejdå bloggen


En bra början på det nya året

Publicerad 2014-01-01 13:30:05 i Allmänt

Jag kände mig bara possetiv till det nya året, och av någon anledning så fortsätter det strömma possetiv energi till mig idag en anledning är säkert för det som hände igår. Jag satt vid datorn som vanligt och kollade runt lite, kolla igenom mailen lite lätt och där var han. Han som förstörde en del av mitt liv, han som jag hatade med hela mitt hjärta. Jag läste lugnt vad han skrivit på en chatt sida till mig, och läste igenom det och försökte förstå lite vad han ville. Hans text löd såhär
" "Hej, antar du tycker att jag ens vågar skriva till dig, för jag antar du är förbanad på mig, tänkte mest berätta för dig, Amanda har dumpat mig så nu blev du glad va :P MVH: Någon du känner"
.
Vet inte om han sökte någon tröst, eller försökte smutskasta något som redan var smutsigt från början. Men i villket fall så ville ge ett svar och det löd såhär.
" Förstår inte riktigt vad du vill men
GRATTIS
som sagt Synden straffar sig själv".
Det som gjorde mig mest lycklig var att alla känslan, klumpen av is allt var bara helt försvunnet. Jag hade inga tårar kvar och ge, inga känslor som svämmade över. Det fanns bara en tom känsla i kroppen, och ett stort leende på läpparna när jag skickade mitt svar.
 I denna stund insåg jag ochså det jag trodde förlorat, satt nu framför denna dator och log med samma styrka som för två år sedan. Energin flödar tillbaka till mig, och jag kan känna varje minut av detta året kommer att bli speciellt.
 
Hejdå bloggen <3 <3

Om

Min profilbild

Angie

Är en tjej på 21 år än så länge som skriver om känsliga delar av livet och ibland inte alls känsliga saker för mig

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela